BLODKÄRL OCH ROSACEA

Vad är ytliga blodkärl?


Ytliga blodkärl är små kärl som befinner sig strax under huden. Blodkärlen kan uppstå av olika skäl, de kan komma med åldern eller på grund av påverkan från vind, väder och sol på exponerade områden såsom kinder, näsa och armar.


En av de vanligaste orsakerna till att man utvecklar fler ytliga blodkärl med åldern är att våra blodkärl förlorar en del av sin elasticitet och blir mer sköra. Kvinnor kan även uppleva att dessa blodkärl dyker upp på benen under graviditet på grund av ökad viktbelastning eller allmän påfrestning på benen, exempelvis när man använder högklackade skor regelbundet. Dessutom kan de uppstå efter operation för åderbråck.


Vi Behandlar INTE åderbråck.

Hur går behandlingen till?


Vi behandlar ytliga blodkärl med vår senaste maskin AGAIN.

AGAIN är världens snabbaste och mest effektiva laserplattform. Den är utrustad med två kompletterande laservåglängder, 755 nm Alexandrit och 1064 nm Nd:YAG, vilket möjliggör behandling av olika problemområden, hårborttagning, kärlreducering, pigmentborttagning och hudföryngring.


Blodkärlen tas bort genom att använda Nd:YAG lasern då denna lasertyp riktar in sig på hemoglobin (blod) och vatten. Laserljuset absorberas av kärlet där det omvandlas till värme som får blodet att koagulera. Koagulerade blodkärl avlägsnas av kroppen på ett naturligt sätt ca 3-4 veckor efter behandlingstillfället.


Behandlingen finns att boka i 15 min, 30 min och 45 min, beroende på storlek och antal ytor. Vi börjar med att fylla i en journal och ta bilder. Sedan gör vi rent området som ska behandlas.

Vi behandlar området med laserljuset, de flesta upplever minimal smärta under behandlingen. Rodnad och sår kan uppstå efter behandlingen. Vanligtvis behöver man 1-3 behandlingar var 4:e vecka. Det är viktigt att återfukta huden efter behandlingen, använd gärna aloe vera.

Viktigt att undvika sol efter behandling av kärl samt att alltid använda SPF 50

Konsultation


Innan behandlingen behöver du boka en tid för konsultation. På konsutationen kollar vi om det går att behandla dina blodkärl.

Konsultationen kostar 200 kr men dras av vid behandlingstillfället.

PRISER FÖR KÄRL MED LASER

Kärlborttagning konsultation 200kr

Kärlborttagning ansikte 15 min fr. 995kr

Kärlborttagning ansikte 30 min fr. 1495kr

Kärlborttagning ben 30 min fr. 2495kr

Kärlborttagning ben 45 min fr. 3495kr

ROSACEA


Rosacea är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom där talgkörtlarna är förstorade och överaktiva. Det är ofta ärftligt och orsakas av en förändring i keratinocyter. Denna sjukdom drabbar cirka 10 % av vuxna. När tillståndet först uppträder (omkring 30 till 50 år) är det vanligt att symtomen kommer och går, men med tiden förblir områden i ansiktet röda.

Orsakerna är svåra att fastställa, och rosacea kan orsakas av en mängd olika faktorer. Yttre faktorer som UV-ljus, kyla och vind, samt stress och hormonella förändringar. Andra triggers kan vara långvarig kortisonmedicin, en mycket kryddig kost, varma drycker, alkohol och felaktig hudvård.


Det vanligaste är att du får diffus rodnad och ytliga blodkärl i de drabbade områdena. Symtom brukar uppträda i ansiktet som röda kinder, haka eller näsa. Rosacea kan komma i en mild rodnad och värme och ytliga blodkärl till svår rodnad, svullnad och inflammatoriska utslag.


Vi behandlar Rosacea med vårat moveo handtag som tar bort blodkärlen som stimulerar den kroniska  inflammationen. Behandlingen är som en kontrollerad värmeskada i blodkärlen under hudens yta,du blir lätt röd och svullen efter behandlingen. Vanligtvis behöver man ca 2-5 behandlingar var 6:e ​​vecka.

Man behöver underhålla behandlingen ca 1-2 gånger per år eftersom kroppen bildar nya blodkärl.


PRISER FÖR ROSACEA MED LASER

Rosacea näsa 995 kr

Rosacea näsa och haka 1495kr

Rosacea kinder 2495 kr

Rosacea hela ansikte 2995 kr

ATT TÄNKA PÅ
FÖRE BEHANDLINGEN

 • Använd ingen brun utan sol eller spraytan fyra veckor innan din behandling

 • Ingen sol 2 veckor innan behandling
 • Äter du medicin måste du konsultera med mig innan du bokar din tid

 • Du får inte ha någon hudsjukdom eller eksem på området

 • Du får inte vara ljuskänslig

 • Du får inte vara gravid eller amma

 • Du får inte behandlas om du har epilepsi
 • Du får inte behandlas om du tar aknemedicin

ATT TÄNKA PÅ
EFTER BEHANDLINGEN

 •  Känns huden väldigt varm efter 
   behandlingen, så försök att hålla huden sval
   genom att kyla till värmen försvinner.

 • Vid behandling av ben, undvik att ha tajta och åtsittande kläder över behandlingsområdet det första dygnet.
 •  Undvik att sola genom hela behandlingsprocessen.
 • Undvik bastu, intensiv träning och varma bad i 1 vecka
 • Använd SPF50 på området i ca 2 månader